~Mari MengiNgatI Allah~

Monday, August 17, 2009

H1N1:Keranamu Dunia Lebih Bermakna....





1.
tampaknya tajuk post nie agak sinis, lagi2 tatkala H1N1 telah dikategorikan sebagai pandemik oleh WHO dah di Malaysia, dalam keadaan tenat namun masih belum dalam keadaan darurat..... hurm..... apa nak jadi....??
2.
sebenarnya tajuk nie merupakan tajuk pusingan akhir saya sewaktu menyertai pertandingan Debat Piala Naib Canselor UMS 2009, yang telah melabuhkan tirai minggu lepas... pelbagai suka-duka, sejarah telah tercipta... kemenangan Kolej saya yang berganda mengungguli kedua-dua kategori senior dan junior..... pendebat terbaik liga dan akhir, kejayaan merampas kembali piala yang telah 2 tahun dirampas oleh Kolej lain, penampilan kolej-kolej yang selama ini dianggap bukan saingan di pentas akhir... serta penganjuran yang saya kira sangat memuaskan..... thanks and GOOD JOB for the commitee and all the debaters.....

3.
ok..... balik kite ke tajuk nie.... sebenarnya tajuk nie ditukar saat akhir oleh ketua hakim.. Dr Ramzah.. kira-kira 2 jam sebelum pertandingan bermula... hampir file meroyan semua kitorang mase tu..... tapi, berkat semangat yang masih berbaki... kami lawan juga.... sudah la lawan kampus cawangan.... adoih.. kalau kalah.. memang kitorang bertiga gantung diri la kot... bersara dari arena debat.. ye la... 3 orang pendebat Universiti, lawan 3 orang pendebat kolej, sudahlah tu, kolej dari kampus cawangan lagi, pastu dah la Dr Ramzah yang Ketua hakim.... uih... memang bahaya.... masa mc umumkan keputusan.... DENGAN JURI 7-0.. MARGIN SELESA....... USUL H1N1:KERANAMU DUNIA LEBIH BERMAKNA............... Allah je lah yang tau perasaan kitorang masa tu..... gila kau... kalau klah dengan team underdog juri 7-0.......memang aku terus selamat tinggal dunia debat la...... hujung2 tu... mc cakap... usul DITOLAK..... ,melompat gembira dan ucapan syukur kitorang....
4.
kawan saya ade soh post kan dalam nie summary of the match hari tu..... insyaallah... sedang dalam fasa REFRESHING..... sebab haritu itorang OPPOSITION... jadi.. kena pk balik ape yang kerajaan bawa..... mungkin dalam mase 2 hari... ingat lah tu..... so sementara tu... tengoklah dulu gambar2 nie..... uhuhuh... gambar sekitar DPNC 09.....


kemenangan kedua ku dalam DPNC......


bersama pendebat kolej ku.... thanks guys....



kemenangan berganda Kolej Kediaman Anugerah Bestari...


gaya seorang bakal menteri....

3 comments:

fr3akisme said...

msih blom tenat lg la... bkn nyer beribu yg mati kt malaysia nie... x cecah sratus pon lg... plus the mortality rate yg hidap H1N1 nie pon juz 0.007 percent jer... lgpon byk kesan -ve die kalo darurat diisytiharkan...

anyway tahniah coz menaikkan nama kolej ab... nnt bleh la bertanding YDP AB plak... hehehe...

Anonymous said...

n_n でも根underdogは本当すごいいい~ですね。

lAl said...

Mntap la...Tahniah la hgpa menang..aha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...